Начало    Карта на сайта   bgen
logo
    . Крайни клиенти    .Инсталаторски фирми     .За Vaillant     .За Vaillant Group     . За Газкомфорт    .Контакти


   Skip Navigation Links Начало » Крайни клиенти » Кондензни газови уреди » Стоящи газови уреди EcoCRAFT

Стоящи газови кондензни уреди EcoCRAFT

За големи мощности - 200, 240, 280 KW

ecoCRAFTеcoCRAFT exclusiv
стоящ кондензен газов котел със затворена камера, независим от въздуха в помещението с вградено управление

Цялостното решение за отопление

Стоящите газови котли тип ecoCRAFT exclusiv се произвеждат в шест модела, най – малкият, от които, е с мощност 80kW. Характеризират се с шрок диапазон на модулация на мощността - от 17% до 100%.

С висока мощност, изключително компактен размер за своя клас, те са лесно адаптивни към всяка отоплителна инсталация. Широкият диапазон на модулация на мощността ги прави много ефективни при системи с непълно натоварване, например жилищни кооперации, с частично обитавани апартаменти. При тези случаи котелът се адаптира спрямо необходимата мощност и не произвежда излишна топлина, което го прави изключително икономичен. Предварителното смесване на въздуха за горене чрез модулиращ вентилатор, допълнителното оползотворяване на отработените газове, както и вградената електроника за следене и регулиране на горивния процес спрямо необходимостта от отопление , повишават ефективността на уреда до 108.4%. Уредът е адаптивен към различни комбинаци на системата за изходящи газове и приток на чист въздух, което прави значително по-икономична инвестицията и по-лесен монтажа. /дори при построени вече сгради/ . Всичите тези характеристики го правят лидер в своя клас, по отношение на икономичност, надеждност и удобство при експлоатацията му. ЕcoCRAFT exclusive е с вградено управление, спестяващо поставянето на външни допълнителни устройства.

ПРЕДИМСТВА НА еcoCRAFT exclusive

Съобразен с природата

Уредите ecoCRAFT отговарят на най-високите европейски изисквания по отношение на опазване на околната среда. При работа отделят по-малко от 60мг/Квт азотни окиси в атмосферата. Това ги нарежда в най-високия екологичен клас - 5 NOx

Висока технология

• широк диапазон на регулация на мощността от 14.1 до 281.4kW (60/40 ? C).
• ефективност при нискотемпературен режим на отопление /60-40 ? С/ – 108.4% .
• ефективност при високотемпературен режим на отопление /80-60? С/ – 98,4% .
• Секционно разделен топлообмнник с единно електронно управление на горелката, позволява модулацията на котела да достига широкия диапазон от 16.8% до 100%.
• Възможност за настройка на температурата на водата за отопление от 350 до 850C.
• Широк диапазон на модулация на горелката, гарантирани ниски емисии на NOx, съчетано с хоризонтална запалваща горелка (клас 5) < 60мг/кВтч.
• Топлообменник от специална сплав – алуминий, сицилий и магнезий, гарантираща висока ефективност, надеждност и дълготрайност.

Лесен монтаж

• Изключително компактни размери, което улеснява избора на място за мотаж в помещението.
• Фитниги за входяша и изходяща вода на уреда - 2”.
• Фитинги за газ 11/2”.
• Кондензоуловител – 40мм.
• Система PRO E за свързване към електиричеството.
• Помпа с модулираща мощност - /3 размера, които могат да се поръчат допълнително като аксесоар/.
• Възможност за каскадно свързване за постигане на по - високи мощности.
• При каскадно свързаване може да се постигне прецизно управление чрез регулатор с външен датчик - VRC 630.

Широко приложение

- Подходящ както за нови инсталации, така и за съществуващи при необходимост от модернизация на инсталацията и подмяна на отоплителния уред.

- Уреди със затворена камера, независими от възуха в помещението /категория С/

- Идеална комбинация с двусерпантинните бойлери за слънчеви колектори от серията AUROstore и едносерпантинните бойлери от серията UNIstor /300 и 500 л/, за задоволяване на по-големи нужди от топла вода. Подходящи при жилищни кооперации с централно отопление, хотели и др. /за задоволяване нуждите на много потребители, при едновременна консумация/.

- НОВО – системата Vaillant Комфорт – в случай на неправилно функциониране /възникнал проблем в уреда/, съвършената самодиагностика, вградена в електрониката на котела, прави проверка на всички елементи за управление и защита. Дефинира възникналия проблем, но не изключва урeда изцяло, а въвжда режим на работа при минимална мощност. На дисплея се изписва код, съобщаващ за проблема. По този начин се предотвратява рязкото спиране на отоплението и изстиване на помещенията, което е особено важно за големите инсталации /при отопление на цяла жилищна кооперация, обществено-административна сграда, училище, детска градина, болница и т.н./.

Икономичност

- НОВО – системата Аква Конденз – позволява енергията от отработените газове да се използва не само за отопление, но и при производство на битова гореща вода. В този режим се достига ефективност до 104 % и съответно намаляване разхода на газ. Как се постига това: когато няма консумация на топла вода, зададената температура на бойлера се осигурява чрез работа на уреда в нискотемпературен режим, използвайки температурата на кондензираните отработени газове. При консумация на топла вода за битови нужди, електрониката на уреда задейства високотемпературния режим за бързо постигане на зададената темепратура. Например през нощта, бойлерът може да се подгрява изцяло в кондензен режим.

Високо качество и сигурност

• Пълна самодиагностика на две нива – за клиента и за сервизния специалист
• Подвижен сифон за кондензната вода
• Вграден филтър при входящия въздух за горене, гарантиращ оптимален резултат и ефективност. Лесно подменящия се филтър по време на годишната инспекци, удължава живота на уреда и допринася за икономичната експлоатация.
• Вградена защита срещу замръзване
• Стандатризиран интерфейс от Vaillant, за по – лесно управление на уреда.
• 2 години гаранция
• 24 часа сервиз от Газкомфорт

Ако желаете да се запознаете с техническите данни на еcoCRAFT изтеглете следния PDF документ Technical_data_ecoCRAFT.pdf (34КB)
logo

Copyright © 2008 GasKomfort.com        Всички права запазени.


       Линкове        Поверителност