Начало    Карта на сайта   bgen
logo
    . Крайни клиенти    .Инсталаторски фирми     .За Vaillant     .За Vaillant Group     . За Газкомфорт    .Контакти

   Skip Navigation Links Начало » Новини

Ekotec plus съвършенство и ефективност по немски от Vaillant
10.11.2009   автор: Газкомфорт АД
pic news

Ekotec plus

Най-големият производител представя 4-то поколение стенни газови кондензни уреди.

Минимален разход, максимален комфорт

Съвременният човек непрекъснато се стреми да постигне все по-висока ефективност на техниката, която използва. Цените на енергийните източници се повишават, а природата е засегната все повече и повече от човека и неговия прогрес. Основна грижа на Vaillant, започвайки производство на кондензни газови уреди от 1996 год., е повишаване на ефективността на използваната енергия. Желания ефект е да задоволи своите клиенти с по-ниски разходи и в същото време да допринесе за по-чиста и екологична среда на живот.

Новото, 4-то поколение кондензни уреди на Vaillant отговарят на най-високите критерии, както по отношение на енергийната ефективност, така също и на европейските изисквания за екологичност.

EcoTEC PLUS са идеалното решение за отопление и топла вода в новостроящи се жилища, както и за модернизация на обитавани такива. Компактният размер и удобният монтаж правят този уред възможен за поставяне практически на всяко място – в ниши или под стълбища в мансардните апартаменти.

Високата ефективност и икономичната експлоатация са възможни благодарение на използването на „скритата топлина” от кондензацията на водните пари на изходящите газове. Използването на тази топлина, която обикновено се изхвърля във въздуха, позволява да се постигне ефективност на използваната енергия над 109 % спрямо конвенционалните газови уреди.

Всичко е гениално измислено – присъединяването на уредите ecoTEC Plus се осъществява не с вертикални фитинги, излизащи от уреда, а с хоризонтални към стената, което допринася за по- естетически външен вид на инсталацията – всички хидравлични елементи, фитинги и кранове могат да бъдат скрити в корпуса на уреда.

Ефективността при отопление

- Използване над 50% от енергията на изгорелите газове (температурата им спада от 140ºС на 70ºС – при ecoTEC PLUS)
- по–голям диапазон на регулиране на мощността на уредите – позволява по- добро адаптиране към потребността от отопление на всяко жилище
- ниско температурен режим на отоплителната инсталация (60/40ºС или 50/30ºС или 40/30ºС) – удължава живота както на газовия уред, така и на самата отоплителна инсталация.

Ефективност при производство на топла вода

- Обща отличителна черта на серията ecoTEC PLUS е високата ефективност не само в режим на отопление, но и при режим на производство на топла вода. Системата „Аква Конденз” позволява да се повиши коефициента на ефективност в режим на производство на топла вода до 104%. Допълнително повишаване на мощнотта се постига със системата Aqua- Power- Plus – количеството топла вода се увеличава с 21% без да се увеличават габаритите на уреда.

Най-новото от технологията на кондензната техника, вградено в четвъртото поколение уреди от серията ecoTEC PLUS
- по-компактен размер
- подобрени параметри на производство на топла вода, благодарение на системата Aqua- Power- Plus
- защити от прегряване и сухо горене
- защита от замръзване
- защита от изтичане на газ
- системни компоненти за допълнително управление или усъвършенстване на наличните уреди , като напр. удобно поставяне на слънчеви колектори към наличната система
- цифрова информационно – диагностична система
- използване на характерните за Vaillant висококачествени материали – неръждаема стомана и мед – гарантират дълъг живот на експлоатация
- мощност – от 6,7 – до 70 kW
- възможно каскадно свързване – до 200 kWНяколко практични съвети:

- правилно изберете мощността на газовия уред – според потребностите на жилището и домакинството
- правилно изберете мястото за монтаж на уреда – близо до външна стена и близо да точките на консумация на топла вода
- не препоръчваме монтаж на открити тераси – висок разход на газ и опасност от замръзване
- при вграждане на уреда в шкаф – спазвайте задължителните отстояния предписани от производителя
- препоръчително е отоплителната инсталация да се проектира – при нови жилища или коригира – при модернизация на обитавано жилище – за работа в ниско температурен режим (60/40ºС или 50/30ºС или 40/30ºС). Само тогава ще се използва максимум предимството на кондензния уред ecoTEC PLUS.
- не използвайте при изграждане на отоплителната инсталация дифузни пластмасови тръби – поради нискотемпературния режим на работа на отоплителната инсталация е възможно образуването на бактерии, които до 2 години се отлагат в топлообменника на газовия уред и го повреждат.
- Поверете изпълнението на газовата и отоплителни инсталации на доказани професионалисти – ние можем да Ви помогнем за това.
- Редовно провеждайте профилактика на газовия кондензен уред след изтичане на гаранционния срок – ежегодно – чрез сервизната служба на Газкомфорт.
- Редовно провеждайте профилактика на отоплителната система – поне веднъж на 3-4 години – чрез сервизната служба на Газкомфорт или чрез Вашата инсталаторска фирма
- сведете до минимум топлинните загуби на жилището

Системна гаранция от Vaillant

Всички уреди Vaillant са с 2 – годишна гаранция, считано от датата на пуск в експлоатация, но не повече от 30 месеца от датата на покупка. За признаване на гаранционния срок задължително се изисква и фактурата за покупка на газовия уред.

В цената на уредите Vaillant е включена еднократна годишна инспекция по време на гаранционния срок. Желателно е преди изтичане на гаранционния срок, клиентите да се свържат със сервизните центрове на Газкомфорт или националния диспечерски център на Газкомфорт за сключване на договор за годишна профилактика или договор за абонаментно обслужване.

Съчетаване на уреди от различни марки не винаги дава добър резултат.
Vaillant дава системна гаранция за правилното функциониране на своите уреди, регулатори, бойлери и т.н. Съчетаването например на уред за отопление Vaillant с бойлер от друга марка не може да бъде поето като системна гаранция за качество и ефективност.

Обратна връзка с клиентите

Газкомфорт ЕАД, като официален представител на водещата немска фирма Vaillant за България, се стреми постоянно да подобрява нивото на услуги към своите клиенти. Обратната връзка с клиентите е изключително важна и ценна.

Мнение и препоръки може да бъдат отправяни в интернет на адрес: www.gaskomfort.com  – като попълните анкетна карта или на електронна поща - info@gaskomfort.com  или на телефоните в офиса.

За всякакви консултации – преди монтажа на уреда, по време на експлоатация Газкомфорт ЕАД гарантира на своите клиенти 24 – часово сервизно обслужване.

Национален диспечерски център за сервизно обслужване: тел. 0700 18 600Обратно към всички новини | Принтирай |logo

Copyright © 2008 GasKomfort.com        Всички права запазени.


       Линкове        Поверителност